alte prăjiturici, pentru ceai şi cafea

Sunt foarte simplu de făcut şi reţeta nu e foarte strictă – adică poate fi adaptată cu uşurinţă în funcţie de conţinutului dulapului de bucătărie şi / sau de gusturile mâncătorilor.

  Ingrediente:

  • făină integrală de grâu;
  • un praf de sare;
  • un praf de copt;
  • miere;
  • ulei de măsline;
  • alune şi nuci, tăiate mărunt;
  • fulgi cereale;
  •  caise deshidratate, tăiate mărunt;
  • esenţă de vanilie;
  • zahăr vanilat;
  • apă;
  • dulceaţă.

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 180-200 de grade. Se amestecă făina cu celelalte ingrediente, treptat, adăugând lichidele la sfârşit.

Se face o cocă potrivită, nici prea moale, nici prea tare, din care se iau cu lingura cantităţi potrivite şi se pun în tava unsă.

Pe fiecare prăjiturică se face cu vârful degetului o mică adâncitură, în care se pune dulceaţa (în cazul acesta, de caise şi de mure); eu am pus dulceaţă fiindcă nu am nimerit coca destul de dulce, dar merge oricum.

Prăjituricile sunt gata în aproximativ 15 – 20 de minute. Se presară zahărul vanilat cât sunt fierbinţi, ca să se topească. Se pot păstra până la o săptămână, într-un recipient închis.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s