somn cu legume la cuptor

Ingrediente:

  • somn
  • diverse legume: cartofi, ardei, roşii, usturoi (uscat şi verde), ceapă
  • suc de roşii
  • puţin unt
  • ulei
  • condimente: sare, piper, cimbru, busuioc

Cum se face:

Somnul se spală, se curăţă, se porţionează şi se sărează. După aproximativ o oră, se prăjeşte puţin, pe fiecare parte, în ulei. Legumele se spală, se taie şi se înăbuşă, împreună cu untul, în uleiul în care s-a prăjit peştele (mai puţin roşiile), iar spre final se adaugă sucul de roşii, usturoiul şi condimentele. Se lasă să dea câteva clocote şi, când sunt gata, se pun în tavă, iar peste ele se pune peştele. Deasupra se pun felii subţiri de roşii, peste care se presară puţin cimbru şi piper. Tava se ţine în cuptor 15-30 de minute.

Se poate servi cu tzatziki sau, şi mai bine, cu măsline.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s