spaghete cu fructe de mare şi sos cu legume

Ingrediente:

  • fructe de mare congelate
  • spaghete
  • ceapă
  • usturoi
  • fenicul
  • ciuperci
  • ardei gras
  • ardei iute
  • roşii
  • ulei
  • opţional, suc de roşii
  • condimente: sare, piper, ghimbir, eventual chilly

Cum se face:

Spaghetele se fierb şi se clătesc în apă rece. Fructele de mare nu se decongelează, dar se spală în apă rece. Legumele se spală şi se taie. Ceapa tăiată julien se înăbuşă în uleiul încins; înainte să se rumenească, se adaugă ardeiul gras, ciupercile şi feniculul, tăiate felii. Se acoperă şi se amestecă din când în când. După vreo 5 minute se adaugă condimentele şi fructele de mare. Când sunt aproape gata (după aproximativ încă 5 minute), se adaugă roşiile tăiate cubuleţe, usturoiul tăiat felii şi ardeiul iute, tot felii, şi se amestecă. Dacă vreţi să aibă mai mult sos, mai puteţi adăuga suc de roşii.

Vă daţi seama când e gata gustând – când nu vă mai puteţi opri din gustat, e clar că e cazul să opriţi focul,  să vă puneţi mâncarea în farfurie şi să începeţi să mâncaţi 🙂

3 responses to “spaghete cu fructe de mare şi sos cu legume

  1. arata foarte bine si desi nu prea ma dau in vant dupa fructele de mare probabil o voi face chiar eu:)ador sa bucataresc!

  2. merci 🙂 să ştii că e şi foarte bună. şi uşor de făcut. spor la bucătărit!

  3. Pingback: tăiţei de orez cu fructe de mare şi file de merluciu « DIYro: Fă-o chiar tu!

Lasă un comentariu