tăiţei de orez cu fructe de mare şi file de merluciu

Ingrediente:

  • tăiţei de orez (rice noodles)
  • legume: ceapă, usturoi, ardei gras şi ardei iute, ciuperci
  • fructe de mare
  • file de merluciu
  • sos de soia
  • ulei
  • condimente: sare, piper, ghimbir

Cum se face:

Tăiţeii de orez se fierb în apă cu puţină sare şi puţin ulei; când sunt fierţi, se clătesc cu apă rece.

Ceapa se taie julien şi se pune în uleiul încins. Înainte să se rumenească ceapa, se adaugă ciupercile, tăiate felii. Se amestecă vreo două minute şi se adaugă ardeiul gras. Se acoperă cratiţa cu un capac şi, după câteva minute, se daugă şi fructele de mare şi fileul de merluciu. Se amestecă şi se adaugă condimentele. După vreo două-trei minute, se adaugă şi usturoiul, ardeiul iute şi sosul de soia. Se mai lasă încă două minute şi e gata.

De data asta, reţeta e mai degrabă chinezească, asiatică, de aceea e fără roşii, suc de roşii şi alte condimente specifice bucătăriei mediteraneene. Gustul e super, condimentat şi iute de-ţi lasă gura apă…

Altfel, reţeta e asemănătoare cu cea de Spaghete cu fructe de mare şi sos cu legume.

2 responses to “tăiţei de orez cu fructe de mare şi file de merluciu

  1. Dana, Will You Marry me?

  2. baby, abia acu văd commenturile astea. ţi-am mai zis odată, da. în plus, eu cred în poligamie, ştii doar🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s