hummus

hummus
Ingrediente:

  • năut
  • ulei de măsline
  • pastă de susan
  • zeamă de lămâie
  • usturoi
  • seminţe de chimen
  • sare
  • boia iute

Cum se face:

Boabele de năut se spală şi se lasă în apă peste noapte. A doua zi se fierb şi se amestecă în blender. În blender, se adaugă şi celelalte ingrediente şi se amestecă până se transformă într-o pastă.

Se poate servi în mai multe combinaţii, cea mai simplă fiind stropit cu ulei de măsline şi presărat cu boia.

Despre hummus puteţi citi mai multe aici, iar aici puteţi vedea un filmuleţ cu o reţetă de hummus cu năut din conservă (eu recomand năutul uscat şi fiert, nu conservat).

Update: Boabele de năut uscat se găsesc, ambalate în pungi de diferite gramaje, şi la supermarket şi la plafar sau la magazinele naturiste. Pasta de susan se găseşte la magazinele arăbeşti, unde se mai găsesc tot felul de alte ingrediente pentru bucătăria specifică orientului apropiat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s