„spicy loaf” cu fasole şi linte

spicyloaf

Ingrediente:

  • fasole roşie
  • linte
  • o ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • roşii tocate
  • ardei iute tocat şi/ sau boia de ardei iute
  • seminţe de chimen şi de coriandru
  • sare şi piper
  • fulgi de ovăz
  • un morcov
  • ţelină
  • un ou
  • brânză veche

Cum se face:

Lintea şi fasolea se fierb şi se toacă în blender. Morcovul şi brânza de dau pe răzătoate. Oul se bate. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în puţin ulei, împreună cu usturoiul, ţelina şi cu seminţele zdrobite. Fulgii de ovăz se toacă în blender. Se amestecă toate îngredientele, iar amestecul se pune într-o tavă de cozonac, suprafaţa se netezeşte cu o lingură şi se pune în cuptorul încins la 180 de grade, timp de aproximativ o oră. Se serveşte caldă sau rece, cu salată.

Reţeta e adaptată din această carte.

One response to “„spicy loaf” cu fasole şi linte

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s