porridge

p1

Mic dejun tradiţional în Scoţia, porridge-ul este foarte uşor de făcut şi se poate prepara în mai multe feluri.

Ingrediente:

  • fulgi de ovăz
  • lapte
  • apă
  • stafide, nuci, alune etc
  • miere

Cum se face:

Eu am pus la fiert o cantitate aproximativ egală de lapte şi apă. Când a-nceput să fiarbă, am turnat fulgii de ovăz, amestecând de câteva ori. După câteva minute, am adăugat stafidele. La final, am pus alune de pădure, zdrobite.

Fulgii fierb destul de repede – depinde de cât sunt de denşi. E important de reţinut că se mai umflă şi după ce se opreşte focul.

Am lăsat porridge-ul la răcit o vreme, în străchini, iar apoi am adăugat o lingură de miere la fiecare strachină (mierea îşi pierde proprietăţile dacă se fierbe sau dacă se dizolvă în lichide prea fierbinţi).

Puteţi citi mai multe despre porridge pe wikipedia. O reţetă uşor de urmat mai găsiţi pe videojug, iar aici găsiţi o reţetă interesantă de batoane cu ovăz, pe care sper s-o-ncerc curând.

Fulgii de ovăz au o grămadă de beneficii pentru organism: sunt bogaţi în fibre, vitamine, ne protejeaza inima, ajută digestia, protejează glanda tiroidă, ajută în diabet.

Nişte poze cu ingredientele şi cu ceaunul de porridge:

One response to “porridge

  1. yummy, aye aye!:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s