teabread (sau un fel de chec pentru ceai)

browniesandteabread

Ingrediente:

  • făină integrală (1 cană) şi albă (1/2 cană)
  • zahăr brun (1 cană)
  • praf de copt (1 plic)
  • ouă (2)
  • 150 ml late semidegresat
  • seminţe floarea soarelui
  • alune
  • fructe uscate: stafide, caise, ananas
  • prune
  • nucă de cocos
  • esenţă migdale, rom şi vanilie
  • cardamom

Cum se face:

Fructele se taie bucăţi şi se amestecă cu alunele şi zahărul, iar făina se amestecă cu praful de copt şi cu seminţele. Se bat ouăle şi se adaugă, împreună cu laptele, în amestecul de fructe.  Apoi se adaugă făina,  omogenizând amestecul; la final se adaugă esenţele şi seminţele de cardamom. Compoziţia se pune într-o tavă de cozonac şi se dă la cuptorul încins la 180 de grade, timp de aproximativ o oră. Când este gata se presară deasupra zahăr vanilat şi se lasă puţin la răcit în tavă înainte de a o scoate din tavă.

PS Reţeta este adaptată din această carte – se pot folosi orice fructe şi seminţe (ce aveţi prin casă).

PPS În fotografie apar şi brownies.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s