Desert remineralizant şi energizant

Această prezentare necesită JavaScript.

Se ştie că primăvara şi toamna stăm cam prost cu vitaminele şi mineralele. Dacă obişnuiţi să luaţi suplimente nutritive, ar trebui să ştiţi că cele din surse artificiale nu sunt, în general, asimilate deoarece corpul nu le recunoaşte. De aceea sunt recomandate suplimentele nutritive din surse naturale.

Desigur, mai putem asimila vitamine şi minerale din legume, fructe şi seminţe. Cum la sfârşitul iernii sursele de legume şi fructe nu sunt din cele mai sănătoase, avem, totuşi, la îndemână seminţele.

Iată o combinaţie care ne oferă, pe lângă un gust delicios, proteine, fibre, calciu, potasiu, seleniu, magneziu, fosfor, zinc, fier, vitamina E, vitamine din complexul B, acizi graşi Omega 6, seleniu, acid folic, mangan, tiamină, luteină, sulf, cupru, iod, vitamina PP, caroten, vitamina A, vitamina D. Şi lista poate continua.

Ingrediente:

  • 400 g pastă de susan (tahini)
  • 50 g nuci
  • 50 g fistic
  • 50 g migdale
  • 50 g alune de pădure
  • 50 g nucă de cocos
  • 100 g miere (sau după gust)

Nucile şi seminţele se folosesc crude (neprăjite), se curăţă de coajă dacă nu le aveţi deja decojite, se macină în blender sau se zdrobesc şi se adaugă în pasta de susan. Se adaugă nuca de cocos şi mierea, se amestecă bine şi gata. Seamănă cu o halva – cremă. Eu o păstrez la frigider, într-un borcan închis ermetic.

Efectul este în primul rând de remineralizare şi energizare, iar prin conţinutul pe care îl au aceste seminţe, ele întăresc sistemul imunitar, au efect anticancerigen, ajută la detoxifierea ficatului şi rinichilor, cresc fertilitatea, reduc absorbţia colesterolului, au efect antioxidant, îmbunătăţesc sănătatea pielii, părului şi a unghiilor, contribuie la sănătatea cardiovasculară, stimulează digestia, ajută la combaterea constipaţiei, stimulează celulele cerebrale, luptă împotriva asteniei.

Pe lângă beneficiile de necontestat, desertul are şi o grămadă de calorii, deci se recomandă consumul cu moderaţie – 1-2 linguriţe pe zi, dimineaţa şi/ sau la prânz. Sau cum vă lasă inima:).

PS Am primit reţeta de la un prieten.

7 responses to “Desert remineralizant şi energizant

  1. Grozav de sanatos!🙂 Multumim. :*

    Iar daca semintele sunt puse in apa macar 6 ore (pot fi lasate peste noapte), cantitatea de minerale, vitamine etc va creste cu pana la 1200%🙂. Iar enzimele se vor activa si semintele aproape ca se vor digera singure, de vii ce sunt!🙂

    • Cu plăcere! Mulţumim şi noi pentru sfatul de îmbunătăţire a reţetei! Nu ştiam ce efect grozav poate avea lăsatul lor în apă peste noapte.

  2. Arata foarte imbietor!🙂

  3. Suna delicios! Din fericire, tot ce inseamna nuca dupa parerea dr. Gilian McKeith, inseamna grasimi bune, nesaturate care nu ingrasa ci din contra ne ajuta sa slabim. „Continutul mare de grasimi intensifica metabolismul, incat veti reusi sa scadeti in greutate si sa va mentineti in forma. Grasimile nesanatoase sunt cele saturate, prezente in carne si lactate. Sunt foarte greu de digerat, blocheaza arterele, provoaca diverse feluri de boli si ingrasa fara mila”.

    De asemenea, va invit cu drag sa vizionati episoadele show-ului Ligia’s Kitchen care a gazduit pana in prezent 15 episoade de retete fara foc, de post, foarte rapid de preparat (3-10 minute), extrem de delicioase, care nu ingrasa, dedicate parintilor si copiilor care doresc sa se mentina sanatosi si frumosi! Noi retete apar saptamanal sau la doua saptamani!

    http://ligiapop.com/category/ligias-kitchen/

  4. Pingback: Mere coapte | DIYro: Fă-o chiar tu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s