O salată de fasole verde

Da, ştiu, încă o salată… Dar e vară şi nu prea ne vine să mâncăm complicăţenii, aşa că da, încă o salată!

Ingrediente:

  • fasole verde
  • morcovi
  • ceapă verde sau uscată
  • usturoi verde sau uscat
  • pătrunjel
  • sare şi piper
  • ulei de măsline
  • oţet (opţional)

Cum se face:

Fasolea se spală, se curăţă, se rupe în bucăţi şi se fierbe (eu am preferat s-o fac la aburi – durează mai puţin şi e mai sănătos). Morcovii se spală, se curăţă şi se dau pe răzătoare. Ceapa, usturoiul şi pătrunjelul se spală şi se taie. Totul se amestecă într-un bol, iar deasupra e pun uleiul de măsline, sarea şi piperul. Dacă vă place acrişoară puneţi şi oţet. Şi gata!

Conţinut benefic:

Vitamina C, vitamina K, mangan, vitamina A, provitamina A (caroten), fibre, potasiu, acid folic, triptofan, fierul, magneziu, vitamina B2, Vitamina E, cupru, vitamina B1, calciu, fosfor, proteine, omega 3, vitamina B3, sulf, brom, aminoacizi, clorofilă, magneziu, glucide, siliciu, iod, sulf, acizi graşi.

2 responses to “O salată de fasole verde

  1. O sa o fac si eu diseara, dar fara morcovi. Nu-mi plac si mai si ingrasa😀

  2. morcovii ingrasa doar daca-i fierbi. cel putin, asa sustinea montignac;)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s