O salată de fasole verde

Da, ştiu, încă o salată… Dar e vară şi nu prea ne vine să mâncăm complicăţenii, aşa că da, încă o salată!

Ingrediente:

  • fasole verde
  • morcovi
  • ceapă verde sau uscată
  • usturoi verde sau uscat
  • pătrunjel
  • sare şi piper
  • ulei de măsline
  • oţet (opţional)

Cum se face:

Fasolea se spală, se curăţă, se rupe în bucăţi şi se fierbe (eu am preferat s-o fac la aburi – durează mai puţin şi e mai sănătos). Morcovii se spală, se curăţă şi se dau pe răzătoare. Ceapa, usturoiul şi pătrunjelul se spală şi se taie. Totul se amestecă într-un bol, iar deasupra e pun uleiul de măsline, sarea şi piperul. Dacă vă place acrişoară puneţi şi oţet. Şi gata!

Conţinut benefic:

Vitamina C, vitamina K, mangan, vitamina A, provitamina A (caroten), fibre, potasiu, acid folic, triptofan, fierul, magneziu, vitamina B2, Vitamina E, cupru, vitamina B1, calciu, fosfor, proteine, omega 3, vitamina B3, sulf, brom, aminoacizi, clorofilă, magneziu, glucide, siliciu, iod, sulf, acizi graşi.
Anunțuri

2 responses to “O salată de fasole verde

  1. O sa o fac si eu diseara, dar fara morcovi. Nu-mi plac si mai si ingrasa 😀

  2. morcovii ingrasa doar daca-i fierbi. cel putin, asa sustinea montignac;)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s