Fă-o chiar tu: o faptă bună!

De sărbători și când dă vreo boală sau vreun necaz peste noi, parcă ne mai înmuiem și, dacă în restul anului nu prea ne preocupă ‘faptele bune’, atunci parcă  devenim brusc mai generoși și mai sensibili. Așa este? Bine ar fi să putem extinde perioada asta în care vrem să facem bine și să ne vină mereu natural să ajutăm ființe care au nevoie de ajutor.

La Valea Plopului niște oameni încearcă să ajute alți oameni. Fără asistență din partea instituțiilor statului, un preot are grijă de vreo 400 de copii nedoriți care locuiesc împreună, încercând să trăiască frumos. Ieri  un incendiu a distrus una din clădirile complexului, iar oamenii de acolo și-au pierdut proviziile de mâncare.

(Ca unii dintre prietenii mei, nici eu nu am o părere tocmai grozavă despre instituția bisericii și despre preoți în general, iar chestiunea avortului mi se pare destul de complicată. În sensul că, dacă în trecut eram clar pro choice, acum sunt undeva la mijloc, alunecând ușor către pro life, însă fără a considera că e necesar ca vreo instituție să se amestece dând legi despre ce ar trebui sau nu să se întâmple în această chestiune. Pe scurt, cred în informare, în educație și în bunul simț.)

Închei această paranteză lungă spunându-vă că în acest caz nu e vorba nici despre preoți, nici despre biserică și nici despre avort. Este vorba despre niște copii care au nevoie de ajutor.

Găsiți mai multe informații aici.

Vă mulțumesc.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s