Bomboane vegane crude (raw vegan)

Sunt delicioase, arată grozav, sunt mult mai sănătoase decât marea majoritate a dulciurilor pe care le găsim în magazine și cofetării și, nu în ultimul rând, sunt foarte simplu de făcut. Fără zahăr sau alți îndulcitori și fără preparare termică.

Am luat o mână de curmale fără sâmburi, le-am aruncat în blender și le-am zăpăcit până s-au făcut o pastă omogenă. Pe urmă le-am scos și am aruncat în blender o mână de caju crud, pe care n-a fost nevoie să-l învârt prea mult (pentru că-mi place să nu fie chiar făină, să-i simt textura). L-am scos și pe el și l-am amestecat cu pasta de curmale, adăugând și o linguriță de pudră de vanilie.

Am amestecat totul așa cum ai frământa un aluat. Din pasta obținută am făcut pe urmă biluțe între palme și le-am tăvălit pe unele prin semințe crude de floarea soarelui, iar pe altele prin fulgi de cocos. Și gata! Numai bune de îndulcit dinții și inima.

Vreau să mai încerc și alte combinații – cu stafide, nuci, migdale, alune, pudră de roșcove, mac, susan. Îmi place că poți fi foarte creativ, că sunt sănătoase și atât de simplu de preparat. Eu am terminat totul în maximum 15 minute. De mâncat, nu la fel de repede pentru că sunt foarte consistente și sățioase, ceea ce e foarte bine – pot fi sa-vu-ra-te.

Spor și inspirație!

Reclame

4 responses to “Bomboane vegane crude (raw vegan)

  1. nu ai inmuiat deloc curmalele,si s-au tocat bine????

    • drept sa-ti spun, nu mai retin de atunci si nici n-am mai facut reteta in ultima vreme. s-ar putea sa nu le fi inmuiat pt ca tin minte ca am gasit niste curmale care nu erau chiar ca iasca, erau foarte carnoase. stiu ca in general se inmoaie inainte 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s